Članek
Za 95. rojstni dan smo voščili najstarejši članici ČZS
Objavljeno Mar 26, 2015

Danes smo Anton Tomec, Barbara Dimc, moja malenkost in domači čebelar Slavko Šiško obiskali najstarejšo članico ČZS gospo Slavo Račič iz Leskovca pri Krškem. Voščili smo ji za njen 95. rojstni dan.

Gospa nas je sprejela pred vrati svoje hiše, poleg katere stoji tudi njen čebelnjak. Sprejem je bil zelo čustven, stekla je marsikatera solza sreče, spontan objem in stisk roke , … skratka lepo in nepozabno.

Gospa Slava nas je bila izredno vesela, predvsem pa je z izbranimi besedami pohvalila delo ČZS. Ob kavi smo kramljali o njenem čebelarstvu. Več kot 60 let je čebelarka. Imela je največ 90 družin. Čebelarila je povsem sama, saj je čebele prevzela po moževi smrti leta 1951. Bila je poklicna čebelarka, povedala je da so bile čebele glavni vir zaslužka skozi vsa leta. Čebele je tudi prevažala z vlakom v Liko na Hrvaškem. Skratka gospa Slava je bila ena prvih poklicnih čebelark. Večino medu je prodala na domu, saj je bilo plačilo bistveno boljše, kot če bi ga prodala na veliko.

Prejela je tudi odlikovanje Antona Janša 1. Stopnje, na katerega je še posebej ponosna. Sedaj ji pri delu s čebelami pomaga g. Slavko Šiško na katerega je zelo ponosna.

Po dobri uri obiska smo se poslovili in si obljubili, da se ob letu ponovno srečamo! Gospe Slavi želimo obilico zdravja in predvsem užitkov pri opazovanju čebel!

Boštjan Noč, predsednik ČZS