Članek
Tečaj za čebelarje začetnike v Čebelarskem centru Slovenije
Objavljeno Apr 01, 2015

ČZS bo organizirala dodaten tečaj za čebelarje začetnike. Tečaj bo potekal v Čebelarskem centru Slovenije na Brdu pri Lukovici, vendar le, če se bo nanj do 10. aprila 2015 prijavilo najmanj 40 slušateljev. Največje število prijav je 50, zato pohitite s prijavo! Tečaja se lahko udeležijo le bodoči čebelarji in čebelarji začetniki, ki čebelarijo manj kot tri leta. Natančen urnik z datumi in kraji bodo vsi prijavljeni kandidati pred začetkom tečaja prejeli po navadni in e-pošti. Na tečaj se lahko prijavite v aplikaciji e-Čebelar (potrebna je poprejšnja registracija) oz. na e-naslov: marko.borko@czs.si.
Ob prijavi po e-pošti obvezno navedite naslednje podatke:

  • za kateri kraj tečaja se prijavljate (če so še prosta mesta)
  • ime in priimek
  • naslov (ulica, hišna številka, številka pošte, kraj)
  • čebelarsko društvo
  • koliko let čebelarite
  • leto rojstva
  • tel. št.
  • št. GSM


V tem obvestilu se bodo sproti posodabljali podatki glede zasedenosti prostih mest na posameznem tečaju!

DO DNE 1.4.2015 DO 9.54 SMO ZAPOLNILI 50 PROSTIH MEST NA TEČAJU ZA ČEBELARJE ZAČETNIKE!
Odslej je možen le vnos na čakalni seznam, v primeru, da se po začetku tečaja izkaže, da kdo izmed prijavljenih ne hodi na tečaj, se ga izpiše in na njegovo mesto vpiše osebe kot si sledijo po čakalnem seznamu.

To obvestilo istočasno objavljamo v Slovenskem čebelarju št. 4/2015, ki je izšel 1.4.2015, spletni strani ČZS, e-novicah ČZS, eČebelarju ter obveščevalniku eČebelarja ter oglasni deski ČZS. Uradno prijave začenjamo sprejemati in procesirati z objavo na spletni strani ČZS.
 
Zadnja sprememba: 1.april 2015 ob 9.54
 

Še nekaj drugih pogosto zastavljenih vprašanj glede tečajev za čebelarje začetnike:
 
Koliko stane tečaj za čebelarje začetnike?
Tečaji za čebelarje začetnike so trenutno za udeležence brezplačni.
 
Ali moram biti član društva, da se udeležim tečaja?
Članstvo v društvu ni pogoj za udeležbo na tečaju. Včlanitev v čebelarsko društvo je prostovoljno, vendar ga močno priporočamo zaradi povezanosti in koordiniranosti čebelarjev v prostoru idr.
 
Koliko ur obsega tečaj?
Tečajnik absolvira cca. 42 ur tečaja, ki so sestavljene iz teoretičnega in praktičnega dela.
 
Kdaj poteka tečaj?
Praviloma v spomladanskem času. Praksa mora potekati v času čebelarske sezone. Urniki posameznih tečajev se med seboj razlikujejo glede na razpoložljivost predavalnice ter prostih terminov predavateljev. Urnik tečaja je pripravljen tako, da se lahko tečaja nemoteno udeleži večina tečajnikov, kar v praksi pomeni med delavniki popoldne (npr. od 17. ure dalje) ter ob sobotah dopoldne. Celoten tečaj se izvede v cca. 10-15 srečanjih, odvisno od zgoščenosti ali razbitosti urnika.
 
Ali se piše test in dobi potrdilo?
Tečajniki na koncu tečaja opravljajo pisno preverjanje znanja iz vsebin, ki so zajete na samem tečaju oz. v čebelarskem priročniku za začetnike, ki je uradno gradivo tečaja za čebelarje začetnike.
Tečajniki, ki izpolnjujejo vse pogoje za opravljen tečaj, po koncu tečaja prejmejo potrdila o opravljenem n-urnem tečaju za čebelarje začetnike.
 
Ali se ve, kdaj in kje bodo tečaji spet potekali, npr. blizu mojega kraja?
Načrt za prihodnje tečaje za čebelarje začetnike še ni pripravljen. Vse informacije v zvezi s tem objavljamo po vseh naših kanalih obveščanja (Slovenskem čebelarju, spletni strani ČZS, e-novicah ČZS, eČebelarju ter obveščevalniku eČebelarja ter oglasni deski ČZS). Predlagamo vam, da se na naši spletni strani naročite na e-novice, ki jih prejmete na vaš e-naslov. Tako ne boste spregledali obvestila. Prosta mesta se praviloma zapolnijo zelo hitro, zato svetujemo redno spremljanje in hitro prijavo.
 
Ali se lahko že sedaj vnaprej prijavim na tečaj?
Na ČZS ne sprejemamo predhodnih prijav na tečaje (glej predhodno vprašanje in odgovor). Prijave sprejemamo od uradnega obvestila za zbiranje prijav na opredeljene lokacije tečajev dalje.