Članek
Medeni dnevi v Minicityju
Objavljeno May 12, 2015

V pričetku letošnjega leta je svoja vrata odprlo kreativno otroško mesto Minicity, v katerem otroci skozi igro spoznavajo več kot 50 poklicev in pridobivajo uporabna znanja. Malo mesto z majhnim čebelnjakom, pekarno, slikopleskarsko hišo, bolnico in 19. drugimi igralnimi enotami v podobi hišic, ki stojijo ob malih ulicah, spominja na čisto pravo mesto. Ponujadidaktične igre, zasnovane na način, da razvijajo miselne sposobnosti, domišljijo, spoznavne, socialne in čustvene kompetence otrok. V vsaki igralni enoti so na voljoedinstvena igralna orodja, ki so večinoma pripomočki, ki jih uporabljajo odrasli v svojih poklicih. Med 20. in 22. majem pa bodo v mestu potekali Medeni dnevi in takrat Minicity prvič brezplačno odpira vrata za vse otroke!
 
Bauhaus in Hofer Slovenija sta se namreč odločila, da bosta svojo podporo Čebelarski zvezi Sloveniji v svojih prizadevanjih za razglasitev svetovnega dneva čebel (20. maj)  izkazala s trodnevnim dogodkom pod imenom Medeni dnevi, ki jih bosta priredila v kreativnem otroškem mestu Minicity ter takrat omogočila brezplačni vstop v prvo otroško mesto v Sloveniji! Na te dni bo mesto dobilo prav posebno čebeljo preobleko, spoznali bomo zakaj so čebele tako pomembne za človeštvo, podučili se bomo o široki uporabi medu, o tem kaj storiti če te piči čebela, sadili bomo medovite rastline, ki jih bodo otroci lahko odnesli domov,izdelovali bomo domačo kozmetiko iz medu, plesali čebelji plesspoznavali čebelarsko opremo in poklic čebelarja ter priredili tudi gledališko predstavo, v kateri bo v glavni vlogi nastopil čebelar Miha!
  
Med 20. in 22. majem po 16. uri brezplačno vabimo na obisk tudi člane vašega krožka oziroma tečajnike. Obvezna je predhodna prijava prek prijavnice, ki jo najdete v priponki tega sporočila, ter jo izpolnjeno pošljete nakatja.culiberg@minicity.si. Na telefonski številki 041 535 184 smo vam na voljo tudi za vsa dodatna vprašanja. Vabimo vas k čimprejšnji prijavi, saj ima mesto omejeno kapaciteto.
Več informacij o nas najdete na Facebook strani Minicity Ljubljana in na spletni strani minicity.si, v priponki pa vam pripenjamo tudi gradivo o kreativnem otroškem mestu, kjer vam je na voljo opis vseh igralnih enot, prijavnico za Medene dneve, in prijavnico z rednim cenikom za skupinske obiske, ki velja za ostale dneve v letu.
 Lepo vas pozdravljamo,
Miha Culiberg
direktor Minicity Ljubljana