Članek
Čebelarski dogodek v Termah Olimia
Objavljeno May 26, 2015

Čebele so izjemno pomembne za kmetijsko pridelavo in okolje, obenem pa so dejavniki tveganja njihovega zdravja in posledično kakovosti medu veliki. Zato si Slovenija prizadeva, da bi svetovno javnost vsako leto opozorili na pomembnost ohranjanja čebel in na odvisnost ljudi od čebel in drugih opraševalcev.
V ta namen, je čebelarska zveza Slovenije nagovorila vlado RS, da 20. maj, na rojstni dan očeta sodobnega slovenskega čebelarjenja Antona Janše postane svetovni dan čebel.  Predlog je bil podan Organizaciji združenih narodov (OZN ) v obravnavo.
Tudi v Termah Olimia smo želeli izkazati podporo čebelarski zvezi Slovenije z dogodkom, ki smo ga izvedli 20. maja v sodelovanju s čebelarskim društvom Podčetrtek, čebelarjem z Rogatca in občino Podčetrtek. Predsednik čebelarskega društva Podčetrtek g. Janez Žan Ilek si je nadel čebelarsko obleko in z veseljem opisal poslanstvo čebelarskega društva, podžupan občine Podčetrtek, g. Marko Jurak pa je pozdravil goste in izrazil podporo dogodku v Termah Olimia. Moderatorka in pobudnica dogodka Mateja Bobek je ob citrah Janje Polšak odpela čebelarsko himno Slavka Avsenika Čebelar ter nekaj drugih pesmi s katerimi sta se glasbenici dotaknili čustev poslušalcev in dodali k pozitivnemu vzdušju v hotelu Breza. Gostje Term Olimia in obiskovalci so imeli priložnost poskusiti med in ostale čebelje izdelke, poizvedeti o letini, si ogledati nekaj čebelarske opreme, itd. Čebelarji so se lahko predstavili s svojimi izdelki tudi komisiji, ki so jo sestavljali gostje term Olimia ter animator Jody, kateri so okušali med in medene izdelke ter podali subjektivne ocene. Kot nagrado so čebelarji prejeli celodnevno razvajanje v Wellness centru Termalija, kjer se bodo lahko spočili po čebelarskih opravilih in nabrali novih, svežih moči. V Termah Olimia verjamemo, da bomo tudi v prihodnje z dogodki izkazali spoštovanje in podporo čebelarski dejavnosti, ker si močno zavedamo pomena »čebelarskega« naroda.