Članek
Čebelarski sejem v Gudovcu
Objavljeno Mar 10, 2016

Na prostoru bjelovarskega sejmišča v Gudovcu,   je 6 in 7  februarja  potekal 12. mednarodni čebelarski sejem. Tega vsako leto  obišče na tisoče obiskovalcev, večinoma čebelarjev, katerim je  na sejmu  na razpolago raznolika ponudba najnovejših izdelkov, pripomočkov in opreme za čebelarjenje. Čebelarski sejem v Gudovcu je umeščen v čas tik pred začetkom čebelarske sezone, ko čebelarji že opravljajo nakupe za prihajajočo sezono, zato predstavlja odlično priložnost za nakup in predstavitev čebelarske opreme .
Uradna otvoritev 12. mednarodnega čebelarskega sejam je tradicionalno potekala v soboto. Po uvodnem govoru direktorja sejma g. Davorina Posavaca, predsednika Čebelarske zveze Hrvaške g. Vladimirja Bileka, župana g. Damirja Bajsa je sejem  odprt na novo izvoljeni minister za kmetijstvo dr. Davor Romić.
Čebelarski sejem v Gudovcu je kot običajno razdeljen na tri sklope: razstavo in prodajo medu in čebeljih pridelkov, razstavo in prodaja čebelarske opreme in izobraževalni del. Organizatorji sejma so se letos še posebej potrudili pri izvedbi izobraževalnega  dela, saj so na  devetih  predavanjih  ugledni čebelarski strokovnjaki iz Danske, Bosne in Hercegovine, Srbije in Hrvaške  predstavili nova znanstvena spoznanja o čebelah in  problemih v čebelarstvu.
Na sejma so bile predstavljene tudi inovacije v čebelarstvu, prav tako pa je  na sejmu potekalo  tekmovanje v pripravi medenjakov. Prav tako je na delu sejma je potekal  tudi sejem Vino in vinogradništvo, ki je s svojo vsebino  še obogatil  največji čebelarski sejem na Hrvaškem.