Članek
Čebelarska knjižnica v aprilu
Objavljeno Apr 12, 2016

Prisrčno vas vabimo v Čebelarsko knjižnico Janeza Goličnika. Ta bo odprta v četrtek, 7. aprila, od 15. do 19. ure.
V naši knjižnični zbirki hranimo knjige s področja čebelarstva, visokošolske naloge, mednarodne čebelarske revije, video posnetke o življenju čebel in druge drobne tiske. V knjižnici ČZS je na voljo deset čitalniških mest, pri izbiri literature pa vam s svetovanjem lahko pomaga tudi knjižničar. Gradivo si lahko izposodite na dom, članstvo je brezplačno.
Knjižni katalog z več kot 2200 zapisi je dosegljiv prek svetovnega spleta: www.cobiss.si, revija Slovenski čebelar pa je v digitalizirani obliki do predzadnjega letnika trajno arhivirana v Digitalni knjižnici Slovenije: www.dlib.si.
V zadnjem letu je našo zbirko obogatilo kar nekaj publikacij: zborniki več slovenskih čebelarskih društev, znanstveni deli prof. Šaleharja, ponatis Čebelarskega priročnika za začetnike, obsežno delo Apiterapija (v štirih zvezkih), ki ga je uredil Vlado Pušnik (Med, Cvetni prah in matični mleček, Propolis in čebelji vosek, Čebelji strup), slikovni Koledar za vzrejo matic, za naše najmlajše pa smo zbirko dopolnili z miselno igro Spomin in pobarvanko Opravila kranjske sivke.
David Ožura, bibliotekar