Članek
Čebela velikanka je zaključila svoj obisk v Cerknici
Objavljeno Apr 12, 2024

Pustno društvo Cerknica je izredno ponosno, da je na letošnjem pustovanju v Cerknici sodelovalo s Čebelarsko zvezo Slovenijo. V podporo pustovanju »Čebelji zlet« in podpori ter izobraževanju o pomembnosti čebel, je bila v Cerknici na ogled tudi 3D kranjica, fizični model kranjske čebele v razmerju 1:100. Že prvi dan so si čebelo ogledali učenci Osnovne šole Notranjski odred Cerknica in vrtca Martin Krpan Cerknica. Tako kot pustovanje v Cerknici je tudi 3D čebela prinesla s seboj čarobnost, ki jo na notranjskem ne manjka. Navdušila je obiskovalce vseh starosti in prebudila domišljijo, sploh pri mlajših obiskovalcih. S svojo veličastno podobo je ponazarjala pomen čebel za naš ekosistem in opominjala na nujnost njihove zaščite. Občudovali smo jo lahko v vsej njeni tridimenzionalni lepoti, ki je resnično očarala vsakogar, ki je stopil v bližino.

Odziv obiskovalcev je bil izjemno pozitiven. Mnogi so se z navdušenjem slikali ob čebeli, delili svoje vtise in občudovali njeno velikost in izdelavi .

Gostovanje 3D čebele v Cerknici je bilo gotovo nekaj posebnega, saj je na nek način združila skupnost in ozaveščala o pomembnosti narave. Ta umetniška instalacija nas je spomnila, da je vsak delček našega planeta pomemben in da imamo vsi odgovornost, da ga varujemo in negujemo. Naj nam ta izkušnja služi kot spodbuda za prihodnost, ko bomo skupaj gradili boljši in bolj trajnosten svet. Služila pa je tudi kot dokaz, da lahko pomembnost čebel združimo tudi s takimi prireditvami in festivali kakršen je Pust v Cerknici. 3D čebela pa je poskrbela še za to, da imamo sedaj tudi v Cerknici čisto pravi roj Butalskih čebel. Hvala!
Pustno društvo Cerknica

Zahvaljujemo se vam tudi s strani Notranjskega regijskega parka za vsa sodelovanja in delavnice, ki smo jih izvedli s skupnimi močmi.
Ladi Klančar, Vodja Centra za obiskovalce Cerkniško jezero

#čebelarstvo #czs #društva #tajništvo #aktualno