Članek
Sašo Avsenik bo v nedeljo razkril skrivnost!
Objavljeno Aug 23, 2024

Sašo Avsenik bo v nedeljo razkril skrivnost!

Zaščiteni medovi iz EU shem kakovosti se predstavljajo na Festivalu Avsenik! Avseniki so že od nekdaj tesno povezani s Čebelarsko zvezo Slovenije. Legendarni Slavko Avsenik, Slavko Avsenik mlajši in Franc Šivic so avtorji čebelarske himne, ki jo je Ansambel Saša Avsenika priredil in posnel video spot.
Avsenikom in slovenskim čebelarjem je skupna slovenska identiteta in tradicija. Avseniki vse to ohranjajo s svojo glasbo in besedili, čebelarji pa z načinom čebelarjenja, s kakovostnim medom ter drugimi čebeljimi pridelki.
Zato z veseljem sporočamo, da bomo Avseniki in čebelarji spet stopili skupaj v nedeljo, 25. avgusta 2024, od 17. ure naprej. Na Festivalu Avsenik bomo več kot 2000 obiskovalcem postregli s pristno slovensko glasbo ter zaščitenimi medovi iz evropskih shem kakovosti: Slovenski med z zaščiteno geografsko označbo, Kraški med in Kočevski gozdni med z zaščiteno označbo porekla. Vsi obiskovalci bodo prejeli porcijski Slovenski med.
Za vrhunec dogodka bo Ansambel Saša Avsenika javnosti razkril svojo skrivnost, kaj jim daje moč, da lahko igrajo, plešejo in pojejo celo noč.
Slovenci na veselicah po tradiciji nazdravimo s kozarčkom in si rečemo »Na zdravje«, tokrat bo Čebelarska zveza Slovenije predstavila drugačen način. »NE« bomo zamenjali z »ZA« zdravje s Slovenskim medom z zaščiteno geografsko označbo!

Na dogodku bodo na stojnicah prisotni čebelarji s ponudbo medov in čebeljih pridelkov. Prisoten pa bo tudi predsednik Čebelarske zveze Slovenije in Evropske čebelarske zveze Boštjan Noč s sodelavci.

Čebelarska zveza Slovenije

#tajništvo #društva #čebelarstvo #czs #aktualno