Članek
Dnevi zeliščarstva
Objavljeno Aug 22, 2024

Septembra se pridružite na Dnevih zeliščarstva v Beli krajini. Organiziramo zeliščarske dogodke, kjer boste pridobili znanja o zeliščih, uporabni vrednosti le-teh, gojenju zelišč in si ogledali zeliščne vrtove. Priložnost bo za srečanje z zeliščarji in izmenjavo izkušenj. Popestrite si sobotne dopoldneve in nas obiščite.

Kdaj in kje?
V soboto, 7. 9. 2024, ob 10. uri nas bo na Zeliščni kmetiji pod Hrelenom (Stari trg ob Kolpi) obiskala zeliščarka Terezija Nikolčič in nas skozi zanimivo predavanje naučila, kako z zelišči pomagati sebi in našim štirinožnim prijateljem. Skupaj se bomo sprehodili skozi zeliščni vrt in spoznavali skrivnosti zelišč in začimbnic.

V soboto, 14. 9. 2024, ob 10. uri bosta zeliščarja Minka in Anton Kočevar na Belokranjskem zeliščnem vrtu pod Gorjanci (Zeliščna kmetija Kočevar, Dragomlja vas, Suhor) pripravila delavnico spoznavanja permakulturnega zeliščnega vrta. Popeljala nas bosta skozi zeliščni vrt in prikazala praktične nasvete za vrtnarjenje z zelišči po načelih permakulture.

Osrednji dogodek Dnevov zeliščarstva v Beli krajini pa bo v soboto, 28. 9. 2024, od 9. do 14. ure pod lipami na Gričku v Črnomlju. Na tržnici ponudnikov boste spoznali raznoliko ponudbo domačih izdelkov in pridelkov lokalnih pridelovalcev, izmenjali semena in sadike, pokušali kulinarične dobrote, pripravljene iz svežih, lokalnih zelišč in pridelkov, obiskali predavanja in delavnice s področja zeliščarstva.

Več o osrednjem dogodku Dnevov zeliščarstva na povezavi:

https://www.zik-crnomelj.eu/.../osrednji-dogodek-dnevi.../

#tajništvo #društva #čebelarstvo #czs #aktualno