Članek
Kronanje nove Medene kraljice na AGRI
Objavljeno Aug 21, 2024

KRONANJE MEDENE KRALJICE

Čebelarska zveza Slovenije (ČZS), bo v sodelovanju z društvom Medena kraljica v času 62. Mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma AGRA, v nedeljo 25. avgusta okronala novo Medeno kraljico.
Medena kraljica promovira slovensko čebelarstvo in seznanjala širšo javnost o koristnosti in pomembnosti čebelarstva in uživanja čebeljih pridelkov ter širi vedenje s področja čebelarstva in ohranjanja kulturne dediščine.

Izbor Medene kraljice se opravi na podlagi razpisa, ki ga društvo Medena kraljica izvede na vsaki dve leti. Letošnje leto je potekal že 6. natečaj za Medeno kraljico Slovenije. Naziv Medena kraljica Slovenije lahko pridobijo mlada dekleta, ki so dopolnila 18 let, so državljanke RS in imajo znanje o čebelah, čebelarstvu in izdelkih iz medu.

Sedanja Medena kraljica Tadeja Vidmar, ki je svoje delo opravljala vestno in častno, bo v nedeljo 25. avgusta ob 10.00 uri na 62. Mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma AGRA, predala svojo krono naslednici Rebeki Medved, za obdobje dveh let.

Vabimo Vas, da se udeležite kronanja nove Medene kraljice pred Upravno stavbo Pomurskega sejma ter spoznate novo Medeno kraljico Slovenije.

Čebelarska zveza Slovenije

#tajništvo #društva #čebelarstvo #czs