Članek
Četrti api-turistični ponudnik - Čebelarstvo Flis
Objavljeno Sep 03, 2024

Četrti api-turistični ponudnik, ki je prejel certifikat kategorije Top Bee: Čebelarstvo Flis
Lučarjev Kal (občina Ivančna Gorica), 30.8.2024

Obiskovalec svoj obisk čebelarstva Flis prične z vodenim sprehodom po označeni mini gozdni poti, kjer ob razlagi enega od družinskih članov spozna drevesne vrste v neposredni bližini čebelarstva. Ob gozdnem robu se mu nato odpre pogled na nasad oz. že kar pravo plantažo medovitih rastlin ter na dva čebelnjaka.
V starejšem čebelnjaku (ki ga je gospod Peter podedoval po svojem dedku) najdemo pomemben del slovenske čebelarske dediščine – panje kranjiče. Poleg pa je zrasel nov čebelnjak, ki je namenjen apiturizmu. Tu izvajajo apiterapijo in medene masaže ter programe, ki vključujejo ponudbo za vse starostne skupine (tudi kostumirano interpretativno vodenje). Ponudili vam bodo medeni kolaček, imenovan Grizomedek, pripravljen po lastni recepturi. Nasad medovitih rastlin predstavlja dodatno učno pot, kjer obiskovalci spoznajo pomembnost kvalitetne čebelje paše. Še posebej pa so se člani družine pripravili za dostopne obiske (Accessible tourism), za obiskovalce z oviranostmi.


Tradicionalno dolenjsko gostoljubnost (ki jo je okusila tudi štiričlanska komisija ČZS za presojo za naziv Top Bee kategorije certificiranih api-turističnih ponudnikov) čebelarstvo Flis navezuje tudi na sodelovanje z lokalnim turističnim društvom, ponudniki lokalne gastronomije ipd.

Vabljeni k ogledu.

Za ČZS: Dominika Koritnik Trepel

#tajništvo #društva #čebelarstvo #czs