Članek
Iščemo čebelam najprijaznejšo občino v letu 2024
Objavljeno Sep 02, 2024

Čebelarska Zveza Slovenije, JSSČ išče čebelam najprijaznejšo občino v letu 2024. Namen natečaja je izboljšanje delovanja med lokalnimi skupnostmi in čebelarskimi društvi. Projekt, ki traja že vrsto let, je prinesel naziv čebelam najprijaznejša občina že številnim občinam, ki so sodelovale na razpisu. V Sloveniji je povezanost med lokalnimi skupnostmi in čebelarstvom zelo velika, kajti v skoraj vseh lokalnih skupnostih delujejo tudi čebelarska društva. Skupna skrb za ustvarjanje primernega okolja pomeni še več kot le ohranitev čebel in opraševalcev, je v prvi vrsti odgovornost vseh nas, da ohranimo naravo za nas in naše prihodnje rodove.

Vljudno vabimo občine, da se prijavijo na natečaj in se s tem potegujejo za laskavi naziv. Predlagatelji so lahko izključno občine. Na prijavnem obrazcu, ki se nahaja v prilogi te objave, se navedejo vse aktivnosti, ki jih občina v tekočem letu - torej v letu 2024, izvaja v korist ohranjanja čebel in ostalih opraševalcev ter slovenskega čebelarstva. Izpolnjene prijavne obrazce sprejemamo na naslov: ČZS, Brdo pri Lukovici 8, 1225 Lukovica ali po elektronski pošti na: mojca.pibernik@czs.si, najkasneje do 31.10.2024.

Predsednike čebelarskih društev vabimo, da spodbudite občine, da se prijavijo na razpis.

Po zaključku prejema prijav bo strokovna komisija v ožji izbor izbrala 3 slovenske občine, ki se bodo potegovale za naziv čebelam najprijaznejša občina v letu 2024. V primeru dodatnih vprašanj se lahko obrnete na Mojco Pibernik (e-pošta: mojca.pibernik@czs.si, mobi: 040 436 518, tel. št: 01 729 61 28).

Skupaj bomo prispevali k povečanju prepoznavnosti občin, ki se zavedajo pomena ohranjanja čebel in okolja.

Veselimo se vašega sodelovanja.

Mojca Pibernik

#tajništvo #društva #čebelarstvo #czs