Članek
Dan medu v kulinariki in Festival medu 2024
Objavljeno Aug 30, 2024

Čebelarska zveza Slovenije, Javna svetovalna služba, LUR – Čebelarski center Gorenjske, Čebelarska zveza Gorenjske in Čebelarsko društvo Radovljica

Vas vabimo, da nas obiščete na naši tradicionalni prireditvi DAN MEDU V KULINARIKI in FESTIVAL MEDU, ki bo v soboto, 21.9.2024, od 10. ure dalje v Čebelarskem centru Gorenjske, Rožna dolina 50a, Lesce.

PROGRAM

10.00 Odprtje festivala


10.15 Vivamel obloge za rane z medicinskim kostanjevim medom
Na predstavitvi boste izvedeli, kako poteka oskrba in celjenje ran z medicinskim kostanjevim medom in zakaj je medicinski kostanjev med idealna izbira za celjenje vseh ran od najmanjših pa vse do najtežjih, težko zaceljivih kroničnih ran.
* predstavitev Ermin Mujdžić TOSAMA d.o.o.


11.30 Podelitev priznanj Slovenskega senzoričnega ocenjevanja medu na Gorenjskem
Kljub vse bolj zahtevnim vremenskim pogojem, naši izkušeni slovenski čebelarji še vedno pridelujejo med najboljše kakovosti. Čebelarska zveza Gorenjske bo na prireditvi podelila priznanja in izvedeli bomo, kateri med je prejel najvišje ocene komisije za senzorično ocenjevanje.
*Čebelarska zveza Gorenjske


12.30 Medene lizike
Medene lizike razveseljujejo mlade in mlade po srcu. Med je najboljša alternativa belemu sladkorju, je naravnega izvora, deluje antiseptično, vsebuje enostavne sladkorje in je seveda odličnega okusa. Recept in postopek priprave lizik pa nam bo predstavila apiterapevtka Janja Likar.
*prikaz izdelave Janja Likar, apiterapevtka


13.30 Medena kulinarična delavnica z degustacijami
Simpatično Anjo Fir poznate vsi, ki spremljate priljubljeno oddajo Masterchef Slovenija. Na naši prireditvi bo pripravila meni jedi z medom, ki jih boste lahko tudi degustirali. Kakšno idejo, kako popestriti jedilnik, pa boste odnesli tudi domov.
* Anja Fir, superfinalistka Masterchef Slovenija


15.00 Čupakabra
Čupakabra, žonglerska in ognjena skupina ustvarja na področju cirkusa. Skozi prizmo cirkusa opazuje svet in z gibom pripoveduje zgodbe. V atraktivnih točkah meša žongliranje in humor v koktajl čustev in smeha. Predstave so žive, zato vedno drugačne, tako kot vsak od nas, ki iščemo ravnotežje življenja. Vsi smo akrobati in cel svet je cirkus. Čupakabra vam to pokaže.
*cirkuška predstava


OSTALO DOGAJANJE

Tržnica: čebelarstvo Mandelc, biodinamično čebelarstvo Vehar, čebelarstvo Rodman SMGO, čebelarstvo B&I medeni liker s kavo, dražgoški kruhki Šmid, Čebelarsko društvo Radovljica, Čebelarska zveza Gorenjske
Degustacije medu iz evropskih shem kakovosti: Čebelarska zveza Slovenije
Degustacije medenih dobrot: BC Naklo
Napitki z medom: Beejoy Caffee
Ustvarjalne delavnice za otroke
Kolo sreče s privlačnimi nagradami
Apiterapevtska svetovalnica z Gospodično Medično, Niko Pengal, v trgovini Babka
Prikaz izdelave sveč iz voska na srednjeveški način
My Meadow kozmetika

Vabimo vse čebelarje, da svoj med prinesete na osnovno analizo terenskim svetovalcem JSSČ.

#tajništvo #društva #čebelarstvo #czs