Članek
Priporočene cene za leto 2025
Objavljeno Sep 01, 2024

Komisija UO ČZS za ekonomiko in komisija UO ČZS za tržno usmerjene čebelarje sta letos skupaj sprejeli sklep o priporočenih cenah za čebelje pridelke, ki čebelarjem predstavljajo orientacijsko vrednost za določanje cene pri prodaji čebeljih pridelkov v okviru svojega čebelarstva. Predvsem to velja za prodajo na domu. Priporočene cene za leto 2025 veljajo od 1. 9. 2024 do 1. 9. 2025.

Priporočene cene čebelarjem predstavljajo vodilo, da čebeljih pridelkov ne prodajajo po nizkih cenah glede na ostale cene in da se držijo priporočenih zneskov ter s tem povečajo svoj dobiček. Znesek, ki ga je kupec pripravljen odšteti za določen izdelek je namreč odvisen predvsem od tega, koliko potrošniki cenijo ta izdelek ali storitev.

Septembrska številka Slovenskega čebelarja tako prihaja s posebno sredinsko prilogo, cenikom dobrot mojega čebelarstva, ki jo lahko enostavno iztrgate in obesite na steno vaše prodajalne ali delavnice. Na njem so navedene priporočene cene najpogosteje prodajanih čebeljih pridelkov, vsebuje pa tudi prazne prostore, kamor lahko navedete lastne cene ali dodate pridelke, ki še niso navedeni. Prav tako je dovolj prostora za dodajanje vašega logotipa, s čimer boste ceniku dodali osebno noto.

Pozivamo vas, da skupaj ohranjamo konkurenčnost in pravičnost na trgu. Sprejmite priporočene cene in pokažite, da slovenski čebelarji cenimo svoje delo in pridelke.

Mojca Pibernik, svetovalka JSSČ za ekonomiko čebelarstva

#ekonomika #društva #čebelarstvo #czs