Članek
Bosch nadaljuje trajnostni projekt #začebele!
Objavljeno Oct 08, 2024
Blagovna znamka hišnih aparatov Bosch že vrsto let v sodelovanju s Čebelarsko zvezo Slovenije izvaja trajnostni projekt #začebele, katerega glavni cilj je ozaveščanje o pomembnosti čebel za naše okolje in prihodnost. Projekt je še posebej namenjen mlajšim generacijam, saj prav oni predstavljajo ključno vlogo pri trajnostnem varovanju teh nepogrešljivih opraševalcev.

Vsako leto v okviru pobude #začebele organiziramo tekmovanje za osnovne šole, ki izvajajo čebelarski krožek. Zmagovalna šola prejme nagrado – postavitev učnega čebelnjaka s štirimi družinami avtohtone kranjske sivke, kar mladim čebelarjem omogoča še podrobnejše spoznavanje čebel in njihovega pomena za naravo.

Tako tudi letos do 15. 10. 2024 v osnovnih šolah poteka nagradni #začebele kviz, v katerem učenci v sklopu čebelarskih krožkov preverjajo svoje znanje čebelah in se potegujejo za glavno nagrado – učni čebelnjak s čebelami. Za širšo javnost pa smo pripravili ločen #začebele kviz, kjer se lahko tudi vi preizkusite v znanju in osvojite privlačno nagrado – Bosch Vita Power Serie 4 mešalnik (model MMB6384M).

Ne zamudite priložnosti! Obiščite zacebele.si, sodelujte v #začebele kvizu in pomagajte širiti zavest o pomenu ohranjanja čebel!