Članek
Čebelji dan za zmagovalce državnega tekmovanja mladih čebelarjev
Objavljeno Oct 09, 2024
Zmagovalci na 46. državnem tekmovanju mladih čebelarjev, ki je potekal letos na OŠ Pivka, so prisvojili za svoj krožek darilni bon Čebelji dan.

7. oktobra 2024, ko se je začel Teden otroka, so mladi čebelarski navdušenci, ki obiskujejo čebelarski krožek, obeležili Čebelji dan z obiskom HOFERjevega raziskovalnega čebelnjaka. Teden otroka, ki poteka vsako leto v začetku oktobra, je tudi namenjen poudarjanju pomena otroštva, ustvarjalnosti in novih znanj. Čebelji dan je bil zato odlična priložnost, da mladi skozi zanimive aktivnosti spoznajo pomembno vlogo čebel v naravi ter se ob tem še zabavajo.

Tam jih je pričakala dobrodošlica, pogostitev in delitev v skupine. Udeležili so se predstavitvi projekta Skrbimo za medeno prihodnost in nekaterih HOFERjevih projektov, posvečene otrokom, ki jih izvajajo v okviru trajnostne inicative Danes za jutri ter predstavitvi svetovalcem Čebelarske zveze Slovenije pri HOFERjevem raziskovalnem čebelnjaku in delavnice senzorike medu. Po zaključenih aktivnosti so se podali še v Čebelarski center Slovenije, kjer so prehodili učno pot, ki jim je predstavila bogato slovensko čebelarsko tradicijo. Vrhunec obiska je bil ogled 3D čebele velikanke, ki je mladim omogočila edinstven vpogled v svet čebel.

Čebelji dan je bil poln poučnih in zanimivih dogodkov, ki so udeležencem še bolj približali čarobni svet čebelarstva in pomembnost ohranjanja narave.