Članek
Priprava načrta za čebelarska usposabljanja v letu 2025
Objavljeno pred 2 dnevoma
Čebelarska zveza Slovenije in Čebelarska šola Antona Janše preverja pri čebelarskih društvih in območnih čebelarskih zvezah potrebo po izvedbi čebelarskih usposabljanj in svetovanj v organizaciji njenih svetovalcev specialistov programa JSSČ s področja varne hrane, tehnologije in ekonomike čebelarjenja kot tudi iz programov PRO in ONS ter v okviru podintervencije »Usposabljanje v čebelarstvu«.
 
Povpraševanje bo služilo kot osnova za oblikovanje programa usposabljanj. Program bo prilagojen glede na razpoložljive ure in enakomerno porazdeljen po vsej Sloveniji, pri čemer ne bodo vsi predlogi nujno vključeni v končni načrt. Enakomerna zastopanost območij bo osnova za razporeditev usposabljanj.
 
Del programov bo vključen v prehodno obdobje, v katerem bodo predavatelji, ki še niso pridobili licence, lahko začasno izvajali izobraževanja.
Licenciranje je v teku (objava) in bo v prihodnje pogoj za izvajanje programov, ki bodo potekali pod okriljem Čebelarske šole Antona Janše.


SEZNAM ČEBELARSKIH USPOSABLJANJ SE NAHAJA V PRIPONKI.

Prosimo vas, da svoje potrebe po usposabljanjih najkasneje do 15. 11. 2024 sporočite g. Borisu Potočniku na e-naslov: boris.potocnik@czs.si, po pošti na naslov ČZS ali v spletni obrazec https://forms.gle/QoCuqBJe5SLSHNdCA

Razpis za izvedbo Tečajev za čebelarje začetnike v programskem letu 2025
 
Čebelarska zveza Slovenije tudi razpisuje možnost organizacije Tečajev za čebelarje začetnike (teorija in praksa), ki bodo potekali v letu 2025. Območne čebelarske zveze ali čebelarska društva naj vlogo za izvedbo tečaja pošljejo najkasneje do 15. 11. 2024 g. Borisu Potočniku na e-naslov: boris.potocnik@czs.si ali po pošti na naslov ČZS.
Vloga mora vsebovati naslednje podatke:
  • Predviden kraj izvedbe tečaja
  • Kontaktne podatke čebelarskega društva
  • Morebitne izvajalce učnega načrta tečaja v lokalnem okolju
  • Regijski učni čebelnjak, v katerem se bo izvajal praktični del (Seznam učnih čebelnjakov je na voljo na spletni strani ČZS pod rubriko - Za čebelarje - Regijski učni čebelnjaki)
  • Ustrezen prostor za izvedbo teoretičnega dela (z ustrezno opremo, kot so projektor, računalnik ipd.)
Zaradi omejenih zmožnosti bo potrjen največ en tečaj na volilni okoliš ČZS. Območne zveze in čebelarska društva prosimo, da se med seboj uskladijo glede določitve lokacije tečaja v posameznem volilnem okolišu.
Po zaključku razpisa, ko bo znan dokončen razpored tečajev za leto 2025, bo razpis za prijave kandidatov objavljen v reviji Slovenski čebelar in na spletni strani ČZS.

Vaša povratna informacija nam bo v pomoč pri oblikovanju načrta usposabljanj za leto 2025. Vnaprej se zahvaljujemo za vaše sodelovanje.