Članek
Povabilo k sodelovanju na 8. festivalu čebelarske pesmi
Objavljeno May 07, 2024

POVABILO K SODELOVANJU NA FESTIVALU ČEBELARSKE PESMI

8. festival čebelarske pesmi bo posvečen zbirki pesmarice Glasbene čebelice, ki jo je v letošnjem februarju izdala Čebelarska zveza Slovenije, pod avtorstvom Tomaža Habeta. Zbirka zajema 26 pesmi o čebelah in naravi, za ženske, mešane in moške pevske zbore. Prav tako tudi nekaj pesmi s klavirsko spremljavo.
Skušamo ohranjati to tradicijo in nadaljevati že z 8. festivalom čebelarske pesmi v Čebelarskem centru Slovenije. Tako smo se odločili za organizacijo že 8. festivala čebelarske pesmi z manjšo spremembo oz. popestritvijo, ki jo letos uvajamo.
Prav tako s petjem ohranjamo del slovenske kulturne dediščine. Petje, beseda, glasba…vse to je del naše kulture, ki se jo premalokrat zavedamo.

Festival želimo obogatiti s pesmimi iz zbirke Glasbene čebelice in spremljavo različnih glasbil. V lanskem letu se je izkazalo za odlično nadgradnjo festivala in opazili smo kar nekaj odličnih talentov.

Letošnji festival čebelarske pesmi bo potekal v petek, 20. septembra 2024 s pričetkom ob 18.00 uri v prostorih Čebelarske zveze Slovenije, na Brdu pri Lukovici. Podroben program festivala bomo objavili po prejemu prijav pevskih zborov k sodelovanju.
Osrednji gost osmega festivala čebelarske pesmi bo prof. Tomaž Habe, ki bo predstavil pesmarico Glasbene čebelice.

Ker pa prazna vreča nikoli ne stoji pokonci, bomo festival obogatili z medeno kulinariko za vse udeležence festivala.

K sodelovanju vabimo vse pevske zbore -moške, ženske ali mešane, ki se boste na festivalu predstavili s slovenskimi pesmimi po vašem izboru, ena od njih pa mora imeti tudi čebelarsko vsebino.

Na letošnjem, že 8. festivalu bomo program obogatili s pesmijo iz zbirke Glasbene čebelice, prav tako ostaja ena pesem ob spremljavi kateregakoli glasbila.
Rok za prijavo k sodelovanju je 30. avgust 2024. Obrazec za prijavo je objavljen na spletni strani Čebelarske zveze Slovenije. Na voljo pa je tudi na e- naslovu: barbara.dimc@czs.si

Prijavnica se nahaja v prilogi in na spletni strani www.czs.si ali pa kontaktirajte (041/370-409) in vam jo posredujemo po pošti ali e-pošti. Za vse dodatne informacije smo Vam na voljo.

Barbara Dimc, tajnik ČZS

#tajništvo #društva #čebelarstvo #czs #aktualno