Članek
Tudi v Ljubljani praznovali svetovni dan čebel
Objavljeno May 30, 2024

Spoštovani
Čebelarsko društvo Ljubljana je v preteklem letu odprlo društveni čebelnjak v parku v neposredni bližini Trnovske cerkve v Ljubljani. Največji pomen čebelnjaka je praktično izobraževanje čebelarjev in tudi vseh drugih, ki jih zanima narava in čebele. Čebele smo naselili 20. aprila, čez dva tedna smo jih pregledali in ugotovili, da je razvoj v skladu s pričakovanji in vremenskimi razmerami na tej lokaciji.
Veliki poudarek bomo dali na izobraževanje mladih. Sedaj imamo dva uspešna krožka na osnovnih šolah, v čebelnjaku pa bomo gradili na šolskih in predšolskih otrocih, ki so v neposredni bližini čebelnjaka. . Konec aprila smo z otroci iz Vrtca Galjevica posadili dve lipi in medovite rastline, ki dopolnjujejo izgled našega čebelnjaka. To je bil tudi uvod v proslavo Svetovnega dneva čebel 20.05. Ta dan smo odprli vrata našega čebelnjaka in "odkrili" skulpturo medveda. O celotnem dogodku je poročala tudi TV Slovenija na prvem programu v oddaji Dobro jutro
https://www.rtvslo.si/rtv365/arhiv/175047017?s=tv

V prihodnje nameravamo izkoristiti odlično lokacijo, ki je v neposredni bližini sprehajalnih poti. Tudi s skulpturo medveda bomo privlekli veliko mlajše populacije in s tem povečali interes za čebel in pomen ohranjanja zdravega naravnega okolja.

Luka Omrčen
Predsednik Čebelarskega društva Ljubljana

#tajništvo #društva #čebelarstvo #czs #aktualno