Članek
​Dobili smo tretjega Top Bee api-turističnega ponudnika
Objavljeno May 30, 2024

Dobili smo tretjega Top Bee api-turističnega ponudnika

Obiskovalcu, ki se odloči obiskati Čebelarstvo Koželj, tričlanska komisija ČZS za presojo za naziv Top Bee kategorije certificiranih api-turističnih ponudnikov močno priporoča, da si za obisk vzame čas, veliko časa. Kajti velika posebnost čebelarstva g. Antona in njegove soproge Vide je zbirka, ki je nastajala skozi dolga leta zbiranja eksponatov. Le-ti sodijo v kategorijo čebelarske kulturne dediščine. Posebej velja omeniti obsežni del tiskanega in ročno zapisanega gradiva, ki je za slovensko čebelarsko zgodovino izrednega pomena. Na lokaciji, kjer se nahaja večina čebeljih družin g. Antona pa stoji tudi čebelnjak z oznako pravi slovenski čebelnjak, ki v osnovi šteje že častitljivih 250 let. Zbirke, ki predstavljajo posebno ponudbo Čebelarstva Koželj, so tudi dostopne (Accessible tourism).
G. Anton je tudi lokalni in čebelarsko-turistični vodnik in lahko vaš obisk nadgradi s predstavitvijo še drugih api znamenitosti. Povezuje se z lokalnimi ponudniki turizma in tako vzpodbuja razvoj trajnosti.
Komisija je tako danes, na osnovi vsega videnega (in še veliko ne-obiskanega) dodala še enega člana v kategorijo najvišje ocenjenih api-turističnih ponudnikov.

Za ČZS: Dominika Koritnik Trepel

#tajništvo #društva #čebelarstvo #czs #aktualno