Članek
Vabilo v postopek preverjanja in potrjevanja NPK ČEBELAR / ČEBELARKA
Objavljeno Jun 18, 2024

Obveščamo vas o možnosti vključitve v postopek pridobitve certifikata nacionalne poklicne kvalifikacije čebelar/čebelarka. ČZS v oktobru načrtuje sklic komisije. V postopek lahko vstopite z izpolnitvijo prijavnega obrazca v prilogi spodaj. Rok za oddajo prijave in sodelovanje v oktobrskem terminu komisije je najkasneje v začetku septembra (15.9.2024). Rok za oddajo gradiv in plačilo pa je najkasneje do konca semptembra (30.9.2024).

V postopek se lahko prijavijo kandidati, ki po Katalogu standardov strokovnih znanj in spretnosti za poklicno kvalifikacijo izpolnjujejo naslednje pogoje:

starost 18 let,
da pod mentorstvom čebelarijo tri leta, z najmanj petimi panji (potrdilo čebelarskega društva ali mojstra čebelarja).

Za vrednotenje vaših znanj in sposobnosti pridobljenih z delovnimi izkušnjami in neformalnim učenjem se uporablja zbirna mapa, v kateri ob pomoči NPK svetovalca zberete dokazila o vaših delovnih izkušnjah in znanjih, ki se upoštevajo pri pridobivanju certifikata o NPK.

Za več informacij lahko kontaktirate svetovalca Borisa Potočnika na 01/729 61 11, 051/637 204, boris.potocnik@czs.si
Z zainteresirani lahko tudi organiziramo video pogovor na daljavo, da lahko v pogovoru izvedete, kaj je NPK, kaj so vstopni pogoji, kaj je katalog strokovnih znanj in spretnosti, kaj je zbirna mapa, kakšna potrdila sodijo v mapo in podobno.

#izobraževanje #društva #čebelarstvo #czs