Zbiramo poletne kuharske recepte z medom in drugimi čebeljimi pridelki
Med pogosto uživamo na kosu kruha, uporabljamo ga kot naravno sladilo v limonadah in sladoledu, zelo uporaben pa je tudi v kuhinji, saj ga lahko dodajamo tako mesnim jedem, ribam, omakam, marinadam, zelenjavi, sadju seveda pa tudi slaščičarsko - pekovskemu pecivu. Sedaj pa iščemo nove ideje kako med vključiti v jedi ali pijače, da si zagotovimo resnično dobro poletno osvežitev. Če ste preizkusili kakšen nov recept in bi si ga želeli deliti tudi z ostalimi, vas vabimo da nam ga pošljete.
Na spletni strani Čebelarske zveze Slovenije (www.czs.si) bomo pod rubriko z naslovom MEDENI RECEPTI objavljali recepte, ki bodo prispeli na elektronski naslov: mojca.pibernik@czs.si.
Namen rubrike MEDENI RECEPTI je spodbuditi uporabo medu in čebeljih pridelkov v prehrani. Vabim vas, da s preizkušenim receptom obogatite našo novo rubriko in tako tudi sami spodbudite uporabo medu v prehrani.
Recept naj vsebuje vse sestavine, potrebne za pripravo jedi, in sicer:
1. Naslov - ime jedi
2. Opis jedi
3. Sestavine s količinami
4. Postopek priprave
5. Fotografija pripravljene jedi
Na tem zavihku bomo objavili samo tiste recepte, ki bodo v celoti ustrezali pogojem in bodo v celoti izpolnjevali zahteve in ki bodo vsebovali vse sestavine.
Hvala, ker sodelujete in bogatite našo rubriko Medeni recepti!
Jul 18, 2024